Niels Langeveld

Ontmoet Niels Langeveld, autosportprofessional sinds 2008, die zich internationaal onderscheidde in 2016. Zijn vastberadenheid en ambitie schitteren in de onderstaande statistieken.

over mij

Meer over Niels Langeveld

In 2007 kroop Niels Langeveld in het stoeltje van de autocoureur. Daarmee verruilde de man uit Sassenheim de racegames voor het échte werk en kwam een jongensdroom uit. Naast getalenteerd is Niels leergierig, een perfectionist en een enorme vechter: hij wist het te presteren om zonder rijke achterban tóch een springplank te creëren naar hogere raceklassen, om vervolgens internationaal door te breken op het allerhoogste niveau binnen de autosport waar hij inmiddels al ruim 8 jaar actief is.

“Het begon allemaal met een talentenjacht van de KNAF. Door me bij de beste 3 te kwalificeren was ik verzekerd van een stoeltje in de Ford RST Cup. Hierna begon de zoektocht naar sponsoren om mezelf op te werken binnen de autosport.”

Niels zijn track record is tamelijk surrealistisch voor iemand die nooit in een gespreid racebedje terecht is gekomen. Dit getuigt van doorzettingsvermogen. “Ik heb in mijn carrière veel gas moeten geven, maar heb ook veel te maken gekregen met tegengas. Uit elke situatie, leuk en niet leuk, probeer ik lering te trekken. Racen is een continu proces en bestaat soms uit een aaneengeknoopte reeks teleurstellingen. Als je deze weet te overwinnen en terug weet te komen in de driver’s seat, is het gevoel van euforie en voldoening op de hoogste trede van het erepodium zoveel groter. Dit is wat een kampioen onderscheidt ten opzichte van een doorsnee coureur.”

150
Races entered
54
Pole positions
20
Wins
10
Fastest laps
5 %
Race win percentage
35 %
Podium percentage

Hoogtepunten van 15 seizoenen autosport

2023 2nd Italian Touring Car Championship
2022 1st Italian Touring Car Championship
2022 2nd Mazda MX5 Cup NL Championship
2021 3rd TCR Europe Touring Car Series
2018 3rd ADAC TCR Germany
2016 1st Seat Leon Eurocup
2015 1st Renault Clio Cup Benelux
2014 2nd Renault Clio Cup Benelux
2012 1st Renault Clio Cup Netherlands
2010 1st Formido Swift Cup

Track record

Na gekroond te zijn tot kampioen in de Suzuki Swift Cup (2010), Renault Clio Cup Nederland (2012) + Benelux (2015), Seat Leon Eurocup (2016), Touring Car Championship TCR Benelux (2021) én TCR Italy (2022), is het in 2024 tijd voor een nieuw race-avontuur: de Porsche Carrera Cup Benelux. In 2023 werd Niels na een lekke band runner-up in de strijd om het Italiaanse TCR kampioenschap in een compleet nieuwe auto en een voor hem compleet nieuw team. Ook liep Niels in 2022 de titel van de Mazda MX-5 Cup op een haar na mis na een compleet raceweekend te hebben overgeslagen. Deze raceklassen staan bekend om hun enorme competitie en grote deelnemersveld. In de Porsche Carrera Cup Benelux vindt Niels veel van deze competitie terug en racet hij opnieuw voor succes op een hoger niveau dan ooit binnen de sport.

Scroll naar boven