Eerste succes op de Slovakia Ring voor Langeveld tijdens première TCR Europe weekend met Sébastien Loeb Racing.

Langeveld kent een sterke start met zijn Hyundai Elantra N TCR op de Slovakia Ring afgelopen weekend. In de eerste race op zaterdag eindigde hij als 4de komend vanaf een 13de startplek. De race op zondag verliep niet helemaal vlekkeloos en moest Langeveld met schade aan de radiateur opgeven. Langeveld bezet nu een 9de plaats in het algemeen klassement.

Met relatief weinig kilometers op de teller van de Hyundai Elantra is Langeveld toch sterk uit de startblokken gekomen. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was het nog erg wennen maar de potentie werd direct al getoond tijdens de tweede vrije training waar Langeveld de 2de tijd klokte. In Q1 (de kwalificatie) werd Q2 net niet gehaald (alleen de eerste twaalf gaan door) waardoor hij beide races vanaf een 13de plek moest starten.

Langeveld: ‘’We zijn nog erg zoekende naar de juiste setup met de nieuwe auto. We hebben nog niet veel kunnen testen maar de progressie is er. In de kwalificatie waren we er nog niet met de setup. Dit kwam mede doordat we slechts twee keer een training hadden van slechts 30 minuten. Daarbij kwam nog dat het regende de tweede training. In de regen gingen we als de brandweer. Heel lang lag ik op de 1ste plek tot de laatste paar minuten waarbij ik uiteindelijk als 2de eindigden. Alleen in de kwalificatie toen het weer droog was kwamen we nog tekort.’’

Een grote aanpassing werd gedaan aan de Hyundai Elantra voor de eerste race. Deze pakte goed uit want Langeveld klom gestaag gedurende de wedstrijd van plek 13 naar plek 4. Een uitstekende prestatie. Race twee eindigde voortijdig vanwege een aanrijding met concurrent Dusan Borkovic.

Langeveld: ‘’Ik had een uitstekende start de eerste race maar belangrijker nog, de auto was fantastisch. We hebben na de kwalificatie een enorme stap gemaakt in de setup en dat kwam duidelijk tot uiting in de eerste race. Hier zijn we als team heel erg blij mee. Daarna kon ik mijn weg naar voren knokken en uiteindelijk net geen podium behalen, maar P4 is top! De tweede race werd ik op P11 geraakt door Dusan Borkovic waardoor ik mijn radiateur beschadigde en op moest geven. Al met al een leerzaam maar ook heel erg leuk weekend. De mensen van Sébastien Loeb Racing met wie ik mag werken zijn ontzettend professioneel en goed in hun werk, ja dit is een 100% match en dit beloofd wat voor de rest van het seizoen. Daar ben ik van overtuigd.’’ Langeveld heeft de volgende race op het circuit van Paul Ricard gelegen in het zuiden van Frankrijk op 28 t/m 30 mei.